Има нещо гнило в българският футбол и националният ни отбор

October 10, 2020

По една или друга причина родният футбол е подчинен на волята на един силно комплексиран собственик на отбор. При идването на четвъртите в света начело на БФС българският футбол тръгна надолу, а след появата на изцъкления проектант той удари дъното. Това разбира се не се случи без любезното съдействие на футболния съюз.

Не искам да съм краен, но тези , които управляват родния футбол се интересуват от всичко друго само не и от футбол. Май тези от БФС гонят някакви техни интереси, които обаче нямат нищо общо с родния футбол…. Кой знае? На всички е ясно кой точно командва и, че въпросния “проектант” нещо бърка националния отбор с “националната кауза”. Заради това при националите до скоро бяха Марселиньов и Вандерсонов, а сега присъстват шестима туристи от проекта.

Намесата на “проектанта” при “големите” национали явно отговаря на въпроса как така малките национали бият, а големите имат една победа от почти две години насам. Явно за човекът с изцъкления поглед, който разбира от всичко няма далавера в по-долните възрастови групи на националния отбор, а това е само в тяхна полза.

В последните квалификации за Еввро 2021 малките национали събраха 14 точки и евентуална победа в следващия мач срещу Полша ще ги прати на европейското. Малките лъвове са в група с Русия, Полша, Сърбия и Латвия… Ако големите бяха в една група с тези отбори щяхме да сме отписали квалификациите още след третия мач…. Поне така “казват” резултатите им напоследък…Като се гледат резултатите “батковците” биха събрали 14 точки, ако се вземат всичките им мачове от последните поне три години.

След поредната издънка на националите и поредното им некласиране за голям европейски форум идеята на чичо Гошо да гради “перспективен” отбор с футболисто над 30 години започна да се преразглежда. Сега според неговите шефове ще се гради млад отбор с някои опитни играчи… Чичо Гошо естествено е съгласен. Той е съгласен на всичко… Това от самосебе си означава, че около шестимата национали от проекта ще сложат някой друг младеж за пълнеж.

Ясно е, че това няма да промени нищо. Националите ще продължат да нямат изявен глмайстор. Ще продължат да са трагични в защита и да пускат идиотски голове. Ще продължат да нямат изявен лидер, защото Сисиньов или накоя от “звездите” на проекта не могат да бъдат такива.

А след всеки мач на родните национали ще продължаваме да слушаме глупостите на верните на агата. Чичо Гошо и останалите ще продължат да ни убеждават, че такъв ни е материалът и нямаме по-добър…

За съжаление футболистите не са виновни. Те наистина толкова си могат. Виновни са тези, които викат в националния тях, а не тези, които са наистина добри и могат повече.

Явно докато “национална кауза” и национален отбор е едно и също за някои хора националите ни ще са на това ниво. Единствения начин да се промени нещо е тези от БФС да се махнат и спрат да съсипват българският футбол, а изцъкленият проектант да се съсредоточи само върху проекта си.

Докато тези хора правят това, което правят какъвто и да е рестарт е невъзможен. Или ако трябва да перефразирам малко нещо познато, което са го казали старите хора не можеш да очакваш различни резултати от старите муцуни…

Има нещо гнило в българският футбол и трябва час по-скоро да го махнем.

автор:

Симеон Димитров