Изпълкомът: Няма пък да се махаме!

September 8, 2021

Съдът реши, че конгресът на БФС трябва да се проведе на 12 октомври, а не както тези от футболния съюз искаха догодина края на март. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. Това само по себе си би трябвало да означава, че изпълкома ще се съобрази с това решение и конгрес ще има… Да, ама не!

Тези от БФС отдавна са показали, че си правят каквото си искат. А те в случая желаят да останат на власт колкото се може повече и някакви подробности като съдебно решение въобще не ги вълнуват. Затова и решението на изпълкомът на БФС конгресът да си остане както те са си решили на 18 март догодина въпреки, че съдът реши друго не би трябвало да учудва никого.

Не би трябвало да учудва никого и становището на футболния съюз относно решението на СГС. Нормално е тези от футболния съюз да са недоволни от решението на съда и с куп безсмислени приказки и четене на собствения си указ по начин, който им изнася да се опитат да убедят всички, че те са прави. Толкова време тупкаха топката и отлагаха конгрес след конгрес и сега…Хоп, конгрес… Кои са СГС, че тези от БФС да се съобразяват с тях?

На пръв поглед от октомври до март не е кой знае колко време и много хора може да кажат какво пък толкова са няколко месеца. Днес, обаче по един или друг начин вицето Фурнаджиев се изпусна и почти каза плановете им. От това, което каза става ясно, че датата 18 март е обявена просто така за пред хората. Според вицето не е възможно да се проведе конгрес по време на пандемия и по този начин той и тези във футболния съюз си дойдоха на думата. Те реално нямат планове да правят скоро конгрес. Техните планове са ново протакане и отлагане, и така още дълго… Насрочиха си конгрес за време, за което е почти сигурно, че нещата ще са такива, каквито бяха миналата и по миналата година и отново ще го отложат, а сега някакъв съд им казва, че конгрес ще има след месец.

На пръв поглед в момента изглежда, че няма мърдане и Михайлов и компания може да се махнат от управлението на футбола още другия месец, но… Със сигурност тези от БФС ще направят опити гонгрес да няма. С тези в БФС всичко е възможно. Оставката на президента е много коментирана и няма смисъл да я коментирам отново, но тя само показва, че всички в сградата в Бояна имат по нещо скрито в ръкава си и винаги могат да изненадат с неадекватност скрита зад странно четене на собствения им устав. Днешното решение на изпълкома също е пример за неадекватно поведение. Съдът им казяа, че трябва да има конгрес, а те казват “не искам”.

Според Бербатов БФС няма къде повече да бягат. Дано наистина да е така.

Успех Берба!

автор:

Симеон Димитров