Защо ЦСКА ще бъде новия шампион

July 29, 2020

Според мен 2021-ва година ЦСКА ще празнува 32-рата си титла. Противно на всичко, което се пише в “обективните” медии аз съм на мнение, че ЦСКА ще триумфира с титлата това първенство.

Предпоставките за това са налице.През това първенство Армейците имаха едни от най-добрите футболисти в България, но нямаха качествен треньор. Заради това нещата не се случиха. Сега Белчев изглежда правилния избор и ако се остави да работи със сигурност ще качи ЦСКА на върха.

Новите попълнения, също са качествени играчи, които със сигурност трябва да вдигнат нивото. Всички новопривлечени, осввен че дойдоха навреме са с доста добри визитки. Един бегъл поглед в авторитетния сайт transfermarkt.com показва, че общата цена на четиримата нови на Армията е почти шест и половина милиона евро. Пак според този сайт Юнус Санкаре в момента е най-скъпия играч в тото лигата. За сравнение “супер звездите” на закъсалите милиционери общо струват по-малко от Санкаре. Нищо, че според “обективните” те са “страхотни футболисти”, а новото попълнение в ЦСКА, което идва от Бордо не е нищо особенно. Пак според тези медии новата “звезда” и перла в селекцията на проекта е страхотна класа. Идва от не толкова известен бразилски отбор, но щом е подписал с трупата от делиормана, значи е супер. Не го знам колко по-добър е от новите в ЦСКА, но отново според сайта за трансфери въпросното бразилче е повече от четири пъти по-евтин от франсето при армейците. Случайно ?…

ЦСКА има футболисти и треньор, които да спечелят титлата… А защо не и дубъл? Голяма част от футболистите са на добро ниво и играят заедно повече от година. Това е голям плюс за отбора. Новите са със серозни визитки, а от малкото, което видяхме срещу Пирин имат и класа.

Белчев е треньорът, който сигурен съм ще ни радва много. Има виждане за играта. Станал е по-уверен и държи да се случва това, което иска. Факта, че не даде на Соу да бие дузпа при решен мач говори достатъчно.

ЦСКА има футболисти, има и треньор, с които да стане шампион… Има и фенове, които винаги са зад отбора.

Все пак трябва да се има едно наум. Ако има феърплей шампиионът със сигурност ще бъде червен. От своя страна проектантът е наясно, че в момента, в който проекта не е шампион отива в миманса. Нещото от Делиормана няма фенове, но има огромна “подкрепа” отвсякъде… От медии до изпълком. В момента, в който далаверата за тези които ги “подкрепят” я няма всичко ще свърши. Това е ясно на всички и трудно ще се дадат.

Ще бъде трудно, но не невъзможно.

автор:

Симеон Димитров