Защо БФС не придвижва решението на ФИФА за приемствеността на ЦСКА към УЕФА ?

January 12, 2021

Мина доста време откакто ФИФА реши, че ПФК ЦСКА-София, трябва да се счита за спортен правоприемник на ПФК ЦСКА София. Това, което тези в БФС трабваше да направят много отдавна е да придвижат историческата справка към УЕФА… Да, ама никой във футболният ни съюз не смята за необходимо да го направи. И защо ли?

Да не би защото в момента, в който тези от БФС изпратят прословутото решение на ФИФА за приемствеността на УЕФА хората от европейската футболна централа ще кажат, че в България има един отбор с името ЦСКА и само той може да носи това име. Тогава сбирщината на спонсора както се принуди да използва друга емблема ще се принуди и да се изписва и нарича “Футболен клуб централен спортен клуб на армията 1948″… В този момент тези, които се представят за други и петнят световната марка ЦСКА ще трябва да бъдат принудени да спрат да я използват. Тогава всичко това с “честният път” официално ще отиде в боклука.

Дали това не е причината тези в БФС да не правят това, което трябва да направят? Да не се случи така, че спонсора на тото лигата и тези зад него да не станат много недоволни…А, ако те са недоволни най-вероятно и тези от БФС няма да са много доволни…

Нямам идея. Едно е ясно. Някой иска това да не се случва и тези от БФС “случайно” не го правят. Защо само те си знаят.

Рано или късно нещата ще се случат. Тогава ще се разбере кой, какво, как и защо…

автор:

Симеон Димитров