Жул Кейта вече не иска в ЦСКА

February 5, 2021

Крилото Жул Кейта и ЦСКА ще се разделят. Гвинеецът беше пуснат декември месец миналата година да се прибере в родината си. От тогава не е тренирал с отборът на ЦСКА.

Армейците го очакваха на лагерът в Турция, но той така и не се появи. Накрая се разбра, че Кейта не иска да се връща в България. Така той става петият напуснал ЦСКА тази зима… Звучи много, но реално трима от тях бяха резрви, а за Санкаре също няма за какво да се съжалява. Единствено Антов беше основен футболист.

Към Кейта имаше големи очаквания. Бърз, техничен, идва от Ланс… По време на престоя си в ЦСКА показа това-онова, но реално не беше много ефективен и като цяло не беше това, което се очакваше от него. Старира престоя си на “Армията” обещаващо и силно. Направи добри мачове в първенството и в Европа, но после изведнъж се загуби. Може би точно заради това не беше често сред титулярите. За престоя си на “Армията” е изиграл 620 минути и се е разписал три пъти. Не е дал нито една асистенция… Не знам дали не можа да се адаптира или нещо друго, но първоначалните очаквания към него не се оправдаха.

В момента Кейта е във Франция, където ще дискутира бъдещето си с Ланс. 

Не можа да се наложи в ЦСКА, но нека му пожелаем успех в Ланс или където отиде.

автор:

Симеон Димитров