ДИНАМО, “Новият Левски”, спонсори, лотария, “Бащица”, дайте ни…

January 27, 2020

Лотарийната сага става все по-драматична, интересна и занимателна.

 Феновете на „сините“ от София дори стигнаха до премиера.Решиха да го питат какво е виждането му за Левски. От какъв зор го правят? Честно казано нямам идея какво точно искат.  То май и феновте на „отбора на народа“ незнаят  точно какво точно искат. Този, който говори от името на всички им повтаря като папагал, че всички сини фенове  са против модела „Бащица“. Това добре, но какво очакват да се случи след срещата с премиера? Нали АД-то от Подуяне е частен клуб? Та, какво очакват феновете му?  Очакват премиера да намери нов „бащица“ …или няколко. Единия ако се махне другите да останат… Или да измисли как държавата отново да помогне на клуба от Подуяне?…Както се е случвало и други пъти.

Преди време „БГ Пощи“ и БКП помагат.

 През далечната 1949 г. Левски фалира и е закрит. На негово място е създаден СО Динамо ( спортна организация на служителите и работниците в системата на пощите). Левскарите го наричат  „Новият Левски“, но всъщност се казва СО ДИНАМО… И така до 1956 г. Следващата гогина година държавата (БКП) отново дава. Връща името, но оставя спонсора „БГ Пощи“. По този начин отбора от квартал Подуяне става единствения със спонсор по това време…

 Мисля си, че времето на ведомствените клубове отмина отдавна… Затова,  пробвайте друг вариант… Ей така, за разнообравие.

 Премиера е левскар, но какво очаквате? Да вкара подуенци в националния бюджет?

  Мисля , че подаръците направени на клубът от Подуяне през изминалите години  са доста. Стадион, спонсори, това-онова… Хайде стига сте искали! Заприличвате на едно малцинство, което не плаща за нищо и иска всичко да му се даде… Опитайте сами да си оправите къщичката.

 И друго. Нямам идея защо всякакви фенски организации плачат пред всички телевизии, ходят при премиера, питат някакви неща разни министри… Честно… Ами нали сегашния шеф на синия отбор заяви, че сам поискал да спаси отбора? Никой не бил го „молил“. Сам е поискал! Като иска нека го спасява. Да го прави „успешен бизнес проект“… Или това беше преди? Сега вече е друго. Сега ако не му пипат лотарията клубът ще е осигурен. В противен случай няма как да стане. И какво излиза? По някакъв странен начин сините от покрайнините на София са свързани с лотарията. Без лотария няма „син“ проект, отбор или както там му казват. Странна гледна точка, но ясно изказана.  И ако феновете на „сините“  помогнат държавата да отстъпи всичко ще си остане постарому. По този начин ще се гарантира охолен живот за любимият им клуб по единствения възможен начин. И май в този момент това е мотива на сините да ни занимават с драмите на техния тим?

 Ако не се получат нещата  ще се промени собственика на акциите и готово.

 Моделът на финансиране на сините от Подуяне няма да се промени. Ще „помолят“ някой  да им даде някой лев. Той ще го прави докато има изгода… После… „Моли“ се друг… И т.н…И т.н…

Автор:

Симеон Димитров.