Ден преди дербито ЦСКА взе лиценз, а БФС се мъчи да измисли схема за сините

June 19, 2020

В навечерието на вечното дерби ЦСКА получи лиценз за България и Европа за следващия сезон. На своя сайт армейците обявиха:

Армейци,

ЦСКА получи своя лиценз за евротурнирите за сезон 2020/21г. Клубът ни покрива всички правни и административни критерии и изисквания, както е и абсолютно изряден по отношение на финансовия феърплей, стриктно следен от УЕФА.

Документът, издаден от Лицензионната комисия към БФС регламентира и безпроблемното участието на червените в Първа професионална лига.

От друга страна закъсалите сини все още нямат лиценз. Това разбира се е временно. Днес тези от БФС казаха, че обработват всички документи и ги изпращат в УЕФА. За документите на джиросаните казаха, че все още ги обработват. Бая “обработване” трябва да падне.

Спомените ми са, че преди време от УЕФА бяха казали, че не се месят на местните федерации за лицензиране и провеждане на първенствата стига да се спазват феърплея и правилата на евро-централата. В родната тото лига е ясно, че сме далече от спазване на заръките на УЕФА, но някак си тези от БФС успяват да ги баламосат…

Отново днес тези от комисията заявиха, че на този етап няма клуб, който да не вземе лиценз, а сините ще вземат лиценз на базата на документите, които са предоставили… Това вече си е любопитно. 31 милиона дългове. През последните три месеца са се увеличили с още над 2 милиона (текущи разходи), а в касата на клуба има 100000 лева според изказване на шефа на геренци… Какви ли документи са представили господата от Герена и колко ли е трябвало да ги “обработват” тези от БФС?

Ясно е, че и тази година сините ще вземат лиценз. А, погазването на правилниците и законите на БФС и УЕФА тази година ще ги наречем “обработване”.

автор:

Симеон Димитров