Господинът от Лондон изпи много вода и не каза нищо съществено

June 10, 2021

Напоследък най-коментираното нещо свързано с отборът от Герена е милиардерът, който ще даде на сините много левове. Първо бяха 100-150 милиона, после 150-200, а последно говорим за 250 милиона долара… Добре, че Диксън утре си отива, че иначе до седмица сумата можеше да стигне и милиард… Парите щели да дойдат от “бизнес партньори” на кандидатът за нов шеф на сините от Америка, Великобритания, един от Банкя, един от София, а така, както изглежда и няколко от Чечня.

Днес кандидат-копувачът на сините най-накрая се появи и даде така очакваната пресконференция, в която да обясни намеренията си за закъсалия отбор от покрайнините на София. Любопитното е, че го направи без настоящия притежател на акциите, а обяснението на сините, че Сираков не е на пресконференцията, защото интересът към Диксън е много голям нянак не убеждава много, но както и да е… След дълга обиколка на столичните и морски заведения господинът от Лондон се появи на въпросната пресконференция с идеята да даде отговори на многото въпроси. Да, ама нищо такова не се случи. Дали заради притеснение от COVID или поради някаква друга причина “бизнесменът” от Лондон изпи почти цялата налична за мероприятието вода. Диксън не даде конкретен отговор на нито един от многобройните въпроси за бъдещето на сините. За почти всичко се позова на “клауза за конфеденциалност”… Никой не знае кои са му бизнес партньорите. Не знае и дали тези, които се водят бизнес партньори знаят, че са такива. Общо взето единственото, което Диксън повтаря напоследък е, че Джизъса ще е някакъв шеф на Герена и в Подуяне ще има МОЛ. Всичко останало е загадка.

Любопитно е как някой, който има две фирми с общ капитал три лири и е член на инвестиционен фонд с капитал 200 паунда ще даде на сините 250 милиона… Всички се чудят и как отборът на Сираков взе лиценз за тото лигата, от къде ще се намерят пари за подготовка и селекция, имат ли нещо общо новите инвеститори с закона “Магнитски”…. Много въпроси и малко отговори от човека, който се беше изпънал на столът си като англичанин на слънчака малко преди да затворят заведението рано сутринта.

Кандидатът за нов собственик на сините с небрежно изкривената вратовръзка, излегнал се на столът си и поглъщащ вода като след дълга разпивка и акцентиращ на бедняците пръстенът и часовникът си не даде нито един отговор на тези въпроси… В бъдеще щял да се спре на тях. Много увъртане и недомлъвки.

Дали пък този милионер не е менте, а въпросните “бизнес партньори” не са от по близко и да са свързани с закона “Магнитски”?

автор:

Симеон Димитров