Винаги верни!

October 23, 2020

Феновете на ЦСКА на стадиона за пореден път показаха, че са най-големите. Подкрепяха отбора през целия мач така-както само те могат, а след края му, въпреки загубата изпратиха футболистите с “Винаги верни!’. Според мен така трябва да бъде. Любимият отбор се подкрепя и когато печели, и когато губи…Естествено при загуба е трудно, но именно тогава се вижда кой истински обича отбора и кой просто се води фен.

След мачът с Базел беше лесно. Всички обясняваха колко големи са футболистите и треньорът на ЦСКА. Сега отново всички са ментета и не стават. “Футболните специалисти” сменят треньор, гонят футболисти… Така не се прави.

За мачът с Клуж какво да се каже?

Поради някаква причина ЦСКА беше сочен за фаворит в този мач. На всички много ни се искаше да е така, но на този етап явно само ни се иска..Армейците бяха фаворити за едно полувреме. През първото полувреме червените не играха лошо и с малко повече късмет мачът можеше да тръгне в друга посока…Можеше, но не се случи. След това далеч по-опитният и по-хитрият отбор на Клуж взе своето. Не защото беше по-добър и надигра ЦСКА, а защото знаеше как да излъже армейците и го направи.

Все пак след тази загуба не мисля, че трябва да се прави някаква драма. Червените трупат опит в лигата. Нима някой си е мислел, че ЦСКА ще спечели всичките си мачове в групата? Остават още пет мача, в които армейците ще могат да вземат нещо. Догодина повече и след това ще можем да погледнем по-напред.

Реално в момента ЦСКА бавно, но сигурно гради своя отбор. След “В” група червените два пъти пробваха да влязат в групите на Лига Европа. От третия път успяха. Сега според мен целта трябва да бъде да се спечелят колкото се може повече точки. Вярвам, че точно този отбор и този треньор ще го направят.

С натрупан опит и добър коефицент догодина пак ще можем да влезем в групите и тогава може да се мисли за евентуално излизане… В момента ЦСКА полага основите. Вече има футболисти с по 50-100 мача за отбора, което до преди едно известно време беше нещо немислимо. Има треньор,който според мен е добър и трябва да му се даде достатъчно време да осъществи идеите си… За всяко нещо трябва време. Не може да се изпреварва нормалният ход на нещата… Не можеш да се опитваш да тичаш преди да си се научил да ходиш…

В момента ЦСКА играе добре. Трябва още много малко да започне и да печели, както всички искаме… Въпрос на време е. И в Лига Европа, и в тото лигата има достатъчно мачове, в които червените да покажат кои са.

Дотогава всички фенове трябва да са истински зад отбора. Така, както го направиха снощи всички по трибуните. И от тях да се чува “Още от дете…” и “Винаги верни!”.

автор:

Симеон Димитров