Берое спечели точка от неговия “евромач”

October 17, 2020

Берое излезе днес на “Армията” за да не загуби. Старозагорци успяха. Запазиха аванса на проекта и има за какво да са доволни. Всички видяхме радоста на Херо след последния съдииски сигнал… Бонусът си е бонус.

ЦСКА от своя страна отново не победи и стигна само до равен. За кой ли път армейците получават гол след глупава грешка в защита.

На някои може да им се стори неуместно, но бих сравнил този отбор на ЦСКА с Ливърпул от началото на “ерата” Клоп. Страхотна атака и не много убедителна защита. Преди Ливърпул да стане това, което е имаше един момент, в който дори да поведе с три гола не беше сигурно, че ще спечели. От друга страна дори някой да им поведе с два-три гола не е сигурно, че ще спечели… Това е ЦСКА в момента… Така бяха и мърсисайдци преди да станат шампиони на Англия и световни шампиони. ЦСКА са далече от световни шампиони, но са все по-близо до шампион на България. За да се случи това вече на всички е ясно, че трябва да се случи едо нещо…

На всички е ясно, че отбор не се прави за два-три месеца. Дори на Клоп му трябваха почти четири години. Може би заради това феновете трябва да са зад отбора и да са тъпеливи. Всички искаме ЦСКА да стане шампион сега и веднага, но реалностите са други… А в родната тото лига правилата на футболът, които знаем не важат. В родината ни футболът се играе по правилата на Агата…Точно заради това трябва търпение.

В днешния мач с Берое армейците заслужаваха победата, но този път не се получи. Армейците имаха своите възможности, но по една или друга причина нещата не се случиха. Тази вечер червените създадоха много положения, но вкараха само едно. След като и противникът ти е вкарал един път няма как да победиш ако не вкараш повече…

Логично тази вечре червените дадоха почивка на част от титулярите си. С осем промени в състава си ЦСКА игра добре и въпреки моментното “заспиване”, след което получиха гол мачът си беше изцяло в техните ръце. Старозагорци излязоха да не загубят и по някаква щастлива за тях случайност успяха. Зелените от Стара Загора изиграха своя “евромач” и си спечелиха бонусите.

След толкова време извън терена според мен Занев направи много добър мач. Мисля си и, че ако евнтуално Антов седне за малко на резервната скамейка ще му се отрази добре. Знам, че е втори капитан и много ще са на противоположното мнение, но според мен е така. Видя се, че в новите в ЦСКА има хляб и тепърва ще радват всички армейци. Този път не се получи… Можеше. но не стана. Равният със сигурност е неприемлив резултат, но като се имат предвид обстоятелствата…

Нека все пак не забравяме, че след четири дни червените играят мач за Лига Европа. После отново мач за тото лигата… После, отново Лига Европа… И така нататък… Много мачове за кратко време. Всъщност ЦСКА са в този “ритъм” от месец насам. Няма изгледи някой отбор мигновенно да се “разболее” от корона и да се отложи някой мач ,за това ще трябва да се търсят алтернативи.

Тази вечер алтернативите не бяха на нивото на титулярите. Имат качества, но им трябва време. Белчев трябва да измисли как да ги използва, но лошото за тях е, че в ЦСКА най-малкото с което разполагаш е времето…

Не мисля, че този равен със старозагорци е някакъв проблем. Все пак ЦСКА е само на три точки от проекта. Смърфовете не ги броя, защото като му дойде времето ще загубят от който трябва. Старозагорци също. Тези три точки не са кой знае какво. На този етап важното е Лига Европа, а в първенството червените да се държат близо до проекта. В тото лигата ЦСКА са наваксвали и повече точки.

Сега на дневен ред е Лига Европа.В лигата ЦСКА са с най-малко точки и се водят аутсаидери, но вярвам, че Белчев знае как да излезе от групата.

В крайна сметка нещата ще си дойдат по местата.

автор:

Симеон Димитров